КЛЮЄВ ВИГРАВ СУД У ЛЯШКА. Прес-конференцію і 47 гривень

Понеділок, 9 жовтня 2006, 19:51

Печерський районний суд Києва визнав недостовірними розповсюджені депутатом Олегом Ляшком відомості про нібито підкуп народних депутатів і зобов'язав його привселюдно спростувати цю інформацію.

Таке рішення за позовом віце-прем'єра Андрія Клюєва суд ухвалив у понеділок, повідомили представники Клюєва в суді.

"Печерський суд Києва вирішив визнати відомості, розповсюджені Ляшком під час публічного виступу у Верховній Раді про нібито існуючі факти підкупу політиків, недостовірними і такими, що принижують честь, гідність і ділову репутацію Клюєва", - йдеться в рішенні суду.

Суд зобов'язав Ляшко спростувати цю інформацію протягом 10 днів із дня вступу в силу рішення суду шляхом проведення в Києві прес-конференції, на якій оголосити текст спростування наступного змісту:

"Я, Ляшко Олег Валерійович, звертаюся з заявою про спростування недостовірної інформації, що була поширена мною 24 липня 2006 року".

На цій прес-конференції Ляшко повинен також вибачитися перед Клюєвим.

Крім того, за рішенням суду з Ляшка повинні стягнути на користь Клюєва 47 грн. для відшкодування судових витрат.

Як повідомлялося, депутат фракції БЮТ Ляшко заявив, що має докази (аудіозапис), що свідчать про факти підкупу голови Верховної Ради Олександра Мороза.

За його словами, на наявній у нього касеті записана розмова нинішнього віце-прем'єра Андрія Клюєва, нинішнього міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського і якогось Рубена (нібито знайомого Клюєва, громадянина Польщі).

За словами Ляшка, на касеті записана розмова цих людей про те, що Мороз одержав $300 млн., нібито за входження СПУ в антикризову коаліцію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування