Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук та Жеваго вирішили виступити на світовій арені

Середа, 1 листопада 2006, 08:42

Бізнесмен, член фракції БЮТ Костянтин Жеваго вивчає можливість стратегічного партнерства через угоди злиття/поглинання (M&A) з іноземними компаніями.

Про це пише Financial Times, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Із шести-семи лідируючих фінансово-індустріальних груп в Україні три або приблизно стільки серйозно дивляться на ринки капіталу для нарощування інвестицій на підвищення ефективності великих потужностей, успадкованих від Радянського Союзу", - сказав Жеваго в інтерв'ю спеціальному випуску FT, присвяченому Україні.

У статті зазначається, що інший український мільярдер Віктор Пінчук каже, що планує вивести на західну біржу протягом двох років свої індустріальні активи й активи в медіа.

"Наша мета - бути схожими на компанії, які котируються на біржах у США і Великобританії. Ми розуміємо, що ми повинні рухатися швидко й ефективно, щоб стати конкурентноздатними", - відзначив Жеваго.

FT повідомляє, що для управління підконтрольним Жеваго гірничодобувним бізнесом Ferrexpo, до якого входить Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, був запрошений топ-менеджер із BHP Billiton - гіганта в цій області.

Жеваго підкреслює, що ріст цін на газ українські компанії компенсують стратегічними перевагами в логістиці, інфраструктурі і доступі до сировини, а також близькістю до ключових ринків.

Крім того, іноземному банку може бути проданий міноритарний пакет контрольованого українським бізнесменом банку "Фінанси і Кредит", йдеться у статті.

FT також наводить слова гендиректора компанії "Систем Кепітал Менеджмент" Олега Попова про можливості виходу на IPO підхолдингів (sub-holdings) СКМ.

"Чиста і прозора структура власності й управління важлива, щоб переконати, що бізнес СКМ був правильно зрозумілий фінансовими інститутами і ринками капіталу. Наш бізнес уже досить активний на ринках капіталу, де успішно здійснені випуски облігацій і залучення синдикованих позик. Хоча СКМ сам по собі не буде предметом IPO, можливо його підхолдинги можуть обрати цей шлях", - сказав Попов.

Як відомо, Жеваго контролює диверсифікований бізнес у сфері фінансів, вуглеводнів, машинобудування і гірничодобувної промисловості. У свою чергу 90% активів СКМ належать депутату Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування