Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українську енергію буде продавати компанія співвласника "РосУкрЕнерго"

Середа, 1 листопада 2006, 09:56

У вівторок компанія "Укрінтеренерго" підписала контракт на постачання 1,5 млрд. кВт/год електроенергії угорській компанії Emfesz Kft. Останню пов'язують зі співвласником "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем.

За словами прес-секретаря Emfesz Kft Бориса Шестакова, контракт укладений на один рік і набере чинності з 1 січня, пише газета "Дело".

"Найбільшим споживачем імпортованої з України електроенергії буде угорська нафтогазова компанія MOL Rt", - уточнив Шестаков.

До цього весь експорт електроенергії в західному напрямку здійснювався через угорську компанію System consulting RT, словацьку Korlea Invest A.S. і польську ZOMAR S.A.

За словами представника Korlea Invest A.S., технічні можливості для експорту електроенергії повністю законтрактовані цими трьома компаніями. Тому збільшення експортних постачань у Європу можливе лише у випадку зменшення постачань на адресу одного із зазначених контрагентів.

На думку аналітика інвесткомпанії Foyil Securities Романа Захарова, поява нового покупця української електроенергії - це результат зміни керівництва вітчизняного ПЕК.

Emfesz Kft є провідним газовим трейдером Угорщини, співпрацює з компанією RosUkrEnergo, у якій 45% акцій належать Фірташу. Річний обсяг продажів Emfesz - 3 млрд. куб. м при загальному обсязі угорського ринку 14-15 млрд. куб. м.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...