Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістка "Закритої зони" вимагає в Ахметова 1 мільйон за спостереження

Середа, 1 листопада 2006, 10:29

Журналістка програми "Закрита зона" Олена Кочкіна позивається про відшкодування моральних збитків у справі про стеження за нею.

Вона заявляє, що їй було завдано моральної шкоди особами, які 13 травня 2005 року в Донецьку знімали журналістку прихованою камерою, і оцінює її в 1 мільйон гривень, повідомляє Телекритика.

Як відомо, 23 червня 2005 року прокуратурою Донецької області за заявою Кочкіної було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Тоді вона позивалась на одного з охоронців, який не дозволив їй відеозйомку поряд із резиденцією Ріната Ахметова. Цю справу Кочкіна виграла.

Однак зі справи було виділено в окреме провадження кримінальну справу № 67-1709 за фактом порушення недоторканності приватного життя, а в управління МВС України в Донецькій області надало диск із відеозаписом стеження, яке здійснювалось професійно декількома особами.

Однак, диск до справи долучено не було і прокуратура, якій було передано копію диску, заявила, що їй про його існування нічого не відомо. Відео було показане по телебаченню.

Зараз Кочкіна є незалежним журналістом і готує до виходу книжку "Крымский гамбит" - другої частини серії "Мафія в Україні" фонду "Антикорупція" Бориса Пенчука.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...