Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький знесе Петрівку і набудує у Пирогово готелів

Середа, 1 листопада 2006, 15:56

На місці книжкового ринку на Петрівці в Києві буде збудовано багатофункціональний торгово-розважальний комплекс із поетапним знесенням будинків і споруд існуючого ринку.

Київська міськрада на пленарному засіданні в четвер ухвалила рішення про передачу ТОВ "Книжковий ринок" земельної ділянки площею 4,45 га, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ділянка передається в оренду на п'ять років також для виконання благоустрою прилеглих територій на Московському проспекті,10 в Оболонському районі.

Водночас поруч із Музеєм архітектури і народного побуту Національної академії наук України у Пироговому побудують готельно-розважальний комплекс і кінно-спортивний клуб.

Для цього Київрада ухвалила рішення про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки площею 9,98 га ТОВ "Науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд".

Разом з тим, дане рішення було прийнято всупереч тому, що комісія з питань екологічної політики Київради не погодила виділення даної ділянки.

Як відомо, будувати готельно-розважальний комплекс у Пироговому планує науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд".

Наприкінці жовтня комісія з екологічної політики відправила матеріали з цього питання в Голосіївську райадміністрацію Києва для детальнішого вивчення. Крім того, комісія рекомендувала райадміністрації провести громадські слухання з даного питання.

На засіданні відзначалося, що науково-виробнича фірма "Укрінвестбуд" подала заявку на виділення ділянки до того моменту, коли Міністерство культури затвердило охоронні зони Музею архітектури і народного побуту.

Таким чином, дана територія потрапляє в зону, на якій заборонено будь-яке будівництво, не передбачене планом розвитку музею.

При цьому на засіданні також відзначалося, що президент НАНУ Борис Патон звертався з листом до президента Віктора Ющенка, в якому висловлював занепокоєність у зв'язку з намірами урбанізувати територію, яка прилягає до музею в Пироговому. Глава держави поділяє занепокоєність Патона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування