Нацбанк може втратити свою незалежність?

Четвер, 2 листопада 2006, 08:08

Національний банк знаходиться на межі втрати своєї незалежності в питанні проведення грошово-кредитної і валютної політики.

Про це заявив глава Ради Асоціації українських банків, член комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін на прес-конференції в середу.

"Мені здається, Нацбанк зараз, як ніколи, на межі втрати своєї незалежності, тому що деякі політичні сили всерйоз мають намір підім'яти під себе два держбанки і після, звичайно, порушити питання про Нацбанк", - сказав він

"Не дай Боже, він знову стане такою фінансовою конторою уряду зразка 1992-1994 р.", - підкреслив Аржевітін.

Коментуючи законодавчу ініціативу глави парламентської фракції Компартії Петра Симоненка щодо надання Кабінету міністрів права призначати третину членів спостережних рад державних банків, Аржевітін відзначив, що підтримувати таку пропозицію недоцільно.

"Мені здається, це суперечить і логіці, і здоровому глузду. Якщо взяти до уваги, що Кабмін і Верховна Рада зараз за новою політичною реформою - це один гравець на цьому ринку, то сконцентрувати всі такі банки в одних руках, мені здається, що це не є добрим знаком", - сказав Аржевітін.

Як повідомлялося, в Україні діють державні Ощадбанк і Укрексімбанк. Відповідно до діючого закону про банки, до складу спостережних рад держбанків входять по сім осіб, які призначаються, відповідно, Верховною Радою і президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...