Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада вирішила не чіпати російський флот

Четвер, 2 листопада 2006, 10:36

Верховна Рада в четвер не підтримала проект постанови про створення спеціальної комісії для парламентського супроводу виконання базової угоди про тимчасове перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

За відповідну постанову проголосували 170 депутатів з 435 що зареєструвалися.

При цьому комуніст Ігор Алексєєв заявив, що постанова носить провокативный характер і не сприяє вирішенню суперечок, які ведуться навколо цього питання.

За його словами, термін перебування російського Чорноморського флоту відповідно до україно-російського договору минає в 2017 році, а всі суперечливі питання з приводу виконання базових угод повинні вирішуватися на рівні відповідних міністерств і відомств двох суверенних держав.

"Втручання Верховної Ради в господарські відносини з метою ревізії базових угод, так само як і відповідне втручання Держдуми РФ у ці питання, веде до невиправданої політизації і тільки шкодить розвиткові двосторонніх відносин України і Росії", - упевнений депутат-комуніст.

Алексєєв також був здивований позицією депутатів-регіоналів, які на засіданні Комітету ВР не виступили проти прийняття цієї постанови й утрималися при голосуванні.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування