Комісія "по Луценку" – перший крок до його відставки?

Четвер, 2 листопада 2006, 11:08

Створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки фактів корупційних дій та зловживань з боку керівництва МВС можна вважати першим кроком до відставки Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

Таку думку журналістам висловив голова парламентського комітету з питань державного будівництва Віктор Тихонов.

"Його (Луценка) давно вже треба було відсторонити", - зазначив депутат.

Реклама:

"Коли людина при владі, вона, звичайно, буде заважати роботі комісії і як він це буде робити ми дуже добре знаємо", - додав Тихонов.

Депутат також зазначив, що поки що діяльність комісії базуватиметься на публікації в газеті "2000", але він переконаний, що "комісія, коли почне працювати, значно розширить діапазон свого розслідування".

Тихонов повідомив, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада обов'язково повернеться до питання відставки міністрів від "Нашої України": "Їхні заяви будуть розглядатися. Звичайно, якщо вони їх не відкличуть, що теж можливо".

ВІДЕО ДНЯ

На питання, чи створенням комісії Верховна Рада не йде на конфлікт із президентом, адже Луценко вважається його міністром, Тихонов відповів: "Президенту вже пора подумати, що тінь від таких негативів лягає і на нього. Гадаю, він (президент) це зрозуміє і зробить висновки".

Депутат також зазначив, що "як професіонал він (Луценко) не міліціонер і останнім часом більше займається журналістською діяльністю, ніж проблемами МВС".

У свою чергу лідер фракції Соцпартії Василь Цушко не вважає, що результатом роботи комісії "по Луценку" стане його відставка: "Для цього потрібні голоси в залі і підстави".

"Луценко говорить, що не боїться цієї комісії, і я йому вірю", - додав депутат.

Водночас Цушко підкреслив, що фракція СПУ була "за" створення такої комісії, але категорично проти пункту про відсторонення міністра від роботи.

"На жаль, цей пункт не прибрали, за нього голосували БЮТ, регіонали та комуністи. Фактично, це вони створили цю комісію", - заявив соціаліст.

"Я вважаю, що це упереджене ставлення до людини, міністра, конкретно Луценка", - додав Цушко.

У свою чергу представник БЮТ Олександр Турчинов порадив Луценку "не чіплятися зубами за посаду і поводитися гідно".

"БЮТ не підтримував цю постанову, більшість наших членів не голосувало, тому що створення слідчих комісій – це інструмент опозиції, а за роботу МВС, за розгул бандитизму несе відповідальність Янукович і антикризова коаліція разом з урядом. Під цією постановою вони намагаються заховатися від розгулу бандитизму в Україні", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News