Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Завдяки Черновецькому ціни на житло знову зростуть?

Четвер, 2 листопада 2006, 11:20

Київрада збільшила до 15% частку житлоплощі, яку інвестори-забудовники повинні будуть безкоштовно передавати місту за виділену землю.

Про це пише газета "Дело".

На думку видання, це призведе до того, що ціни на ринку нерухомості зростуть, як мінімум, на 10%.

"Я думаю, що ціни зростуть десь на 10%", — говорить віце-президент компанії "Київміськбуд" Василь Можар.

Із ним згоден Ерік Найман, начальник управління інвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку".

"Нове рішення київської влади буде негативно сприйнято забудовниками. Це призведе до серйозного росту цін на ринку нерухомості в наступному році. Ціни виростуть, як мінімум, на 10%", — сказав банкір.

Анатолій Мухін, фінансовий менеджер компанії Arco Real Estate, упевнений в тому, що "нове рішення однозначно призведе до подорожчання житла на 10-15% вже в найближчий місяць".

Президент асоціації фахівців з нерухомості України запевняє, що рентабельність будівельного бізнесу не впаде, оскільки розпорядження мера в кінцевому рахунку "ляже на плечі звичайного споживача".

Леонід Черновецький упевнений, що в такий спосіб можна вирішити житлову проблему в місті.

Київрада також дозволила Головному управлінню житлового забезпечення продавати отримане житло за ціною, не нижче ринкової, а отримані кошти направляти на будівництво соціального житла.

"В області будівництва Черновецький поводиться як слон у посудній крамниці", — говорить президент Асоціації фахівців з нерухомості Олександр Бондаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування