Павловського вигнали з України, бо він перейшов "межу"

Четвер, 2 листопада 2006, 11:57

Міністерство закордонних справ висловлює подив кваліфікацією російською стороною заборони на в’їзд в Україну голови Фонду ефективної політики Глєба Павловського як недружньої акції.

МЗС заявляє, що рішення про заборону в’їзду Павловському "базувалося виключно на конкретних фактах" його діяльності та його "внеску” у розвиток дружніх стосунків між Росією та Україною.

"Павловський перейшов ту межу, яка відділяє політичне консультування від втручання у внутрішні справи іноземної держави", - сказано у коментарі прес-служби МЗС, повідомляє УНІАН.

Як зазначають в МЗС, діяльність Павловського "йде врозріз із зусиллями сторін зі створення атмосфери довіри і взаєморозуміння".

"Не можемо також погодитися із тим, що міжнародно визнані норми із захисту національної безпеки визначаються російською стороною як "порочна практика”, - сказано у коментарі.

У МЗС нагадують, що, виходячи з гуманітарних міркувань, Павловському було дозволено в’їзд в Україну терміном на одну добу для вирішення сімейних проблем, "про що МЗС РФ чомусь не згадало".

Як відомо, раніше Міністерство закордонних справ Росії висловило подив у зв`язку із забороною на в`їзд в Україну Павловському.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування