Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ ЗАЯВИЛА, ЩО "ЧХАТИ ХОТІЛА" НА УКРАЇНСЬКІ СУДИ

Четвер, 2 листопада 2006, 12:43

Посол Росії Віктор Черномирдін заявляє, що Росія не має наміру підкорятися рішенню Севастопольського суду про передачу Україні маяків, які на сьогодні використовуються Чорноморським флотом РФ.

"Ні... Існують міжнародні правила, є договір, ратифікований нашими парламентами", - сказав посол Росії, відповідаючи на питання журналістів у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також додав: "Тут діють закони міжнародного права".

Як відомо, у четвер 14 вересня Севастопольський апеляційний господарський суд ухвалив остаточне рішення про повернення Міністерством оборони Російської Федерації 77 маяків та інших навігаційних об'єктів, розташованих у севастопольській зоні, Україні в особі держустанови "Держгідрографія".

У серпні 1998 року вийшла постанова Кабінету міністрів, відповідно до якої гідрографічне майно, яке є держвласністю і розміщене на узбережжі від мису Тарханкут до мису Аюдаг, передано у сферу керування Міністерства транспорту України.

У листопаді 2000 року - указ президента №678/2000, що покладає на Міністерство транспорту України відповідальність за реалізацію держполітики у сфері навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавання.

У 2001 році Генпрокуратура подала позови до господарських судів Сімферополя, Севастополя і Херсона про незаконне утримання майже 100 гідрографічних об'єктів.

Відповідно до угоди про перебування російського Чорноморського флоту на території України, підписаному урядами двох країн наприкінці травня 1997 року, у місячний термін повинна була бути розроблена додаткова угода по засобах навігаційно-гідрографічного забезпечення, однак до сьогоднішнього дня її немає.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування