Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада взяла Януковича "в долю"

Четвер, 2 листопада 2006, 17:37

Верховна Рада призначила членів наглядових рад ВАТ "Державний Ощадний банк України" і Державного експортно-імпортного банку України (Укрексімбанк).

За відповідну постанову проголосували у четвер 250 із 428 депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до постанови, членами наглядової ради "Ощадбанку" призначені Петро Андрєєв (керівник Головного контрольно-ревізійного управління), Юрій Бордюгов, Данило Волинець, Вадим Пушкарьов (до серпня 2006 року - заступник голови Держказначейства), Сергій Рибак, Сергій Тітенко (заступник міністра палива й енергетики), Дмитро Чернобай.

Членами наглядової ради Укрексімбанку призначені Володимир Бандуров, Ігор Бураковський, Андрій Зінчак, Денис Кірєєв, Анатолій Кочерга, Андрій Кравець, Ігор Сотуленко.

Також Верховна Рада ухвалила закон, відповідно до якого до складу наглядових рад держбанків будуть пропонуватися 5 кандидатур від парламенту, 5 - від Кабінету міністрів і 5 - від президента.

За закон про внесення змін у закон про банки і банківську діяльність проголосували у четвер 245 депутатів із 435.

Раніше в діючому законі встановлювалося, що до наглядових рад державних банків вносяться 7 кандидатур від президента і 7 - від Верховної Ради.

Виступаючи з доповіддю з цього питання, член фракції Партії регіонів Василь Горбаль повідомив, що стаття 7 діючого закону регламентує порядок і процедуру добору на посаду членів наглядових рад держбанків.

За його словами, новий закон, який вносить зміни в діючий закон, істотно підвищує вимоги до кандидатур, які будуть рекомендовані в наглядові ради держбанків.

Крім того, законом установлюється новий підхід, що стосується квот добору кандидатів у наглядові ради держбанків.

Говорячи про процедуру призначення членів наглядових рад держбанків, Горбаль повідомив, що закон визначає, що пропозиції у відношенні визначення кандидатур на посаду члена наглядової ради держбанку вносить Кабінет міністрів, Національний банк, а також відповідні консультативно-дорадчі органи, які забезпечують діяльність президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...