Піскуну розхотілося бути генпрокурором. Тепер його цікавлять сім’я, діти

П'ятниця, 3 листопада 2006, 10:09

Святослав Піскун не має наміру повертатися на посаду генпрокурора.

Про це він сказав в інтерв'ю "Известиям в Украине", коментуючи інформацію про можливий розгляд Верховним Судом справи про його відновлення на цій посаді.

"Я не горю бажанням знову стати генпрокурором. Уявляєте, усіх ледарів і балакунів треба буде звільняти, а як їх звільниш — вони навчилися, через суди будуть відновлюватися... От і родина мені каже — нарешті, вдома став бувати, у відпустку їздити, дітям увагу приділяти... Я законотворчістю у Верховній Раді займаюся", - сказав Піскун.

Коментуючи звинувачення заступника генпрокурора Віктора Шокіна в тому, що він нібито гальмував розслідування справи Гонгадзе, Піскун сказав:

"Була ейфорія від того, що хтось дав якісь свідчення у справі Гонгадзе, які ні до чого не прикладеш. Повинні бути речові докази, я змушував слідчо-оперативну групу шукати речові докази цього убивства і тому злегка притискав Шокіна, щоб він краще працював".

Водночас Піскун відзначив, що не збирається подавати в суд на Шокіна.

"Нехай він працює, навіщо я з ним буду позиватися! Він, у принципі, був непоганою людиною, просто не любить правду", - сказав він.

Говорячи про свою депутатську діяльність, Піскун розповів, що подав проект закону, який передбачає узгодження призначення прокурорів областей з комітетом Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

"Це буде дуже цікавий закон, який підсилить контроль Верховної Ради України над правоохоронними органами", - сказав він.


Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування