Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка скаржаться на Януковича, який забирає президентські повноваження

П'ятниця, 3 листопада 2006, 11:58

Постійний представник президента у Верховній Раді Юрій Ключковський вважає, що Кабінет міністрів намагається розширити свої повноваження за рахунок повноважень президента.

"Уряд намагається звузити повноваження президента, закріплені у новій редакції Конституції, на свою користь", – сказав Ключковський, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Іде напад на конкретних посадових осіб, ідуть у відставку міністри-нашоукраїнці, причому дуже дивним чином – частково. Здійснюються нападки на міністрів, які працюють в уряді за квотою президента, причому за конституційною квотою”, – додав він.

Усе це, на думку депутата, слід розглядати "як початок нової, правової – але війни в Україні, яка аж ніяк не сприяє консолідації нашого суспільства".

"Вона матиме серйозні наслідки, і якщо поляризації суспільства не можна уникнути, то потрібно хоча б якомога швидше мобілізувати сили, які протидіють силам реваншу", – сказав Ключковський.

Говорячи про постанову про звіт міністрів, ухвалену Верховною Радою, і претензії до губернаторів-нашоукраїнців, Ключковський зазначив, що їх "треба розглядати у контексті стосунків між основними політичними силами в Україні: між коаліцією й урядом з одного боку, та президентом і опозицією – з іншого”.

“Україна опиняється у ситуації нового гострого політичного поділу, де агресивно виступають сили реваншу. Це ті сили, які хочуть ліквідувати наслідки помаранчевої революції", – вважає депутат.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування