Семенюк знайшла як заробити 2 мільярди

П'ятниця, 3 листопада 2006, 12:43

Якщо Кабінет міністрів підтримає пропозицію Фонду держмайна з продажу невеликих пакетів акцій обленерго, то протягом трьох тижнів від їх приватизації можна буде одержати близько 2,3 млрд.грн.

Впевненість у цьому в п'ятницю на прес-конференції висловила голова ФДМ Валентина Семенюк.

За словами Семенюк, її пропозицію залишити за державою 60%+1 акція обленерго і продати пакети акцій по 5-10% уже підтримав економічний комітет уряду.

Тепер пропозицію буде розглянуто на засіданні урядового комітету під керівництвом віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, після чого надійде на засідання уряду.

За словами Семенюк, Клюєв, який є супротивником приватизації невеликих пакетів акцій обленерго, не підтримає пропозиції ФДМ, фонд буде просити галузеві міністерства, щоб ті подавали свої пропозиції по приватизації.

Семенюк відзначила, що продаж невеликих пакетів акцій обленерго вона запропонувала виходячи з інтересів безпеки держави і сподівається, що це питання може бути розглянуте на засіданні Кабінету Міністрів вже в середу.

Раніше Семенюк називала продаж невеликих пакетів акцій обленерго і компаній, що генерують, єдиним виходом із ситуації з виконанням приватизаційного плану.

Зокрема, ФДМ пропонує продати: у "Дніпренерго" 16%, у "Західенерго" - 10%, "Центренерго" - 18%, "Вінницяобленерго" - 15%, "Волиньобленерго" - 15%, "Дніпробленерго" - 15%, "Закарпаттяобленерго" -15%. По 10% у "Крименерго", "Микоалївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Київобленерго" і "Черніговобленерго".

У "Донецькобленерго" і "Харьківобленерго" - 5%. Також буде продано пакет акцій "Черкасиобленерго", однак глава ФДМ не назвала його розміри.

За її словами, після реалізації цих пакетів у власності держави залишиться 60% плюс 1 акція, що дозволить забезпечити ефективний контроль над ними.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування