Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не хоче вступати у "закулісні торги" через міністрів

П'ятниця, 3 листопада 2006, 14:17

Президент Віктор Ющенко вважає, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не є відстороненим від виконання своїх обов’язків, не зважаючи на відповідну постанову Верховної Ради.

Про це під час брифінгу в п’ятницю заявив голова секретаріату президента Віктор Балога.

"Президент вважає, що Луценко виконує свої повноваження і не є відстороненим", – сказав він.

"Автори таких постанов і ті, хто за них голосує, мають бути свідомі наслідків своїх дій", – додав Балога.

Голова секретаріату також зазначив, що президент спокійно ставиться до ініціативи Верховної Ради заслухати на наступному пленарному тижні звіти міністра оборони та міністра закордонних справ.

"Виклик міністрів для звіту – це нормально, але за Конституцією – це компетенція президента (звільняти цих міністрів). І коли стоїть питання про міністра оборони та міністра закордонних справ, то рішення щодо доцільності перебування їх на посаді ухвалюватиме виключно президент", – сказав він.

За словами Балоги, президент також наполягає на тому, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада повинна відправити у відставку решту міністрів від "Нашої України" Юрія Павленка і Юрія Поляченка, які вже написали заяви про звільнення за власним бажанням.

"Президент вважає це справою взаємин "Нашої України" з парламентською більшістю та водночас відкидає можливість будь-яких закулісних торгів чи домовленостей із більшістю за якісь можливі поступки з його боку", – сказав він.

За словами Балоги, це остаточне рішення президента, а щодо нових призначень на ці посади, то Ющенко, за його словами, вважає, що "критерієм має бути професіоналізм, а головне, щоб з’явилися нові обличчя в уряді".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування