Ющенко розповів Солані про СОТівські успіхи України

П'ятниця, 3 листопада 2006, 15:54

Президент Віктор Ющенко обговорив з генеральним секретарем Ради Євросоюзу Хав’єром Соланою перспективи вступу України до СОТ.

Як повідомляє прес-служба президента, у телефонній розмові з Соланою, зокрема, йшлося про хід ухвалення Верховною Радою відповідного пакету законопроектів.

"Для нас це знакове питання в площині взаємин з Європою", – підкреслив Ющенко.

У цьому контексті він поінформував Солану про ухвалення парламентом 2 листопада шести СОТівських законопроектів, внесених президентом, а 3 листопада – ще трьох.

На переконання Ющенка, такі темпи дозволять вже до третьої декади листопада мати звіт робочої групи щодо можливості вступу України до СОТ – а це, в свою чергу, відкриє Україні шлях до початку переговорів з Євросоюзом щодо створення зони вільної торгівлі.

Говорячи про Гельсінський саміт, що відбувся 27 жовтня, Ющенко відзначив, що дуже задоволений його результатами та конструктивною атмосферою.

Він зокрема високо оцінив завершення переговорів та парафування угод про спрощення візового режиму та реадмісію між Україною та ЄС.

У свою чергу Солана поцікавився підсумками першого засідання комітету з економічного співробітництва міждержавної комісії Ющенко – Путін, яке відбулося в Києві 24 жовтня за участю голови уряду Росії Михайла Фрадкова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...