Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗАХИСТИТЬ ЛУЦЕНКА ЧЕРЕЗ КС

П'ятниця, 3 листопада 2006, 17:10

Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з проханням оцінити законність рішення Верховної Ради відсторонити від виконання обов’язків міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Переконаний, це рішення парламенту незаконне. Тому я подав запит до Конституційного Суду, щоб він дав його класифікацію", – сказав Ющенко в інтерв’ю журналістам в Івано-Франківську, повідомляє прес-служба президента.

На думку Ющенка, у випадку з відстороненням Луценка йдеться про "далеко не продуктивне рішення, яке ставить під загрозу досягнення української демократії, ідеали свободи та верховенства права".

Президент вважає, що такий крок Верховної Ради свідчить про наявність в українському парламенті політичних сил, здатних ухвалювати "реакційні рішення, несумісні з прагненням зберегти політичну стабільність у державі".

Ющенко закликав депутатів не керуватися у своїй роботі емоціями, зазначивши, що такі дії "не сприяють консолідації політичних сил".

Президент також оцінив зазначений крок парламенту як "спробу поставити правоохоронну систему країни під ручне керування".

При цьому він висловив занепокоєння позицією, яку зайняли в даному питанні прем’єр Віктор Янукович та спікер Верховної Ради Олександр Мороз.

Ющенко високо оцінив роботу Луценка на його посаді як аполітичного міністра, який веде "прозору публічну діяльність і регулярно та відверто звітує перед громадськістю про результати своєї праці".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування