Азаров не дозволить Ющенку розхитувати стабільність

Субота, 4 листопада 2006, 10:36

Перший віце-прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров запевняє, що уряд ретельно проаналізує зауваження президента до проекту держбюджету на 2007 рік, хоча глава держави не є суб’єктом бюджетного процесу.

Про це він заявив під час зустрічі з послом Великобританії Тімоті Барроу, повідомили УНІАН у прес-службі міністерства фінансів.

"Ми працюємо у постійному діалозі з президентом і шукаємо компромісні рішення будь-яких питань. Так буде і з надважливим для країни документом – проектом держбюджету", - сказав Азаров.

Водночас він висловив жаль, що "радикальна, реваншистська частина деяких політичних сил" намагається загострити політичну ситуацію, зокрема, спекуляціями навколо теми вето президента на закон про бюджет.

Азаров нагадав, що в Україні жодного разу не використовувалось вето до закону про бюджет.

За його словами, надто висока відповідальність особисто президента за соціально-політичні наслідки дестабілізації, яка неминуча, коли країна живе без державного кошторису.

"Тим більше в сьогоднішній ситуації, коли зростає ціна на енергоносії і залишаються проблеми абсолютно незбалансованого бюджету поточного року, який практично не враховував економічних реалій, відомих уже на початок 2006 року", - зазначив він.

Азаров наголосив, що уряд не дозволить розхитувати стабільність і не допустить дестабілізації ситуації.

Він також заявив, що завершальний етап вступу України до Світової організації торгівлі відбудеться наприкінці січня - на початку лютого 2007 року.

За словами Азарова, немає жодних сумнівів, що протягом листопада Верховна Рада ухвалить усі законопроекти, необхідні для приєднання України до СОТ.

Відповідаючи на запитання Барроу, чи пов’язане успішне прийняття "сотівських" законів з ухваленням держбюджету на наступний рік, Азаров заявив, що "ніяким чином не пов’язане і не може бути пов’язане".

Він наголосив, що закони для вступу до СОТ будуть прийняті раніше від закону про державний бюджет-2007.

При цьому Азаров підкреслив, що законопроект про бюджет не містить жодних норм, які суперечили б зобов’язанням України щодо вступу до СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування