Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЩЕРБАНЯ ВІДПУСТИЛИ НА ПОРУКИ

Субота, 4 листопада 2006, 10:53

Екс-главі Сумської облдержадміністрації Володимиру Щербаню, що прибув у суботу до Києва і доставлений в Генпрокуратуру, обрали запобіжний захід у вигляді взяття на поруки.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" джерела в правоохоронних органах, слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури прийняв рішення про припинення розшуку Щербаня по лінії Інтерполу і виніс постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття на поруки.

Поручителями виступили зокрема депутати з фракції Партії регіонів.

Джерело повідомило, що 3 листопада до Генпрокуратури надійшло письмове клопотання від народних депутатів Яна Табачника, Євгена Геллера, Михайла Мироненка, які просять орган досудового слідства у випадку повернення Щербаня з США в Україну обрати йому запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, а саме - передати Щербаня під їхню особисту поруку.

За інформацією джерела, депутати склали письмове зобов'язання про те, що вони ручаються за явку Щербаня до слідчого і зобов'язуються доставити його в органи дізнання або в суд на першу вимогу.

З огляду на вік Щербаня, стан здоров'я, сімейне і матеріальне становище, наявність постійного місця проживання слідчий Генпрокуратури ухвалив застосувати стосовно Щербаня запобіжний захід у вигляді особистої поруки депутатів.

Цю постанову підписав слідчий з особливо важливих справ Кринін: документ датований 4 листопада ц.р.

3 листопада старший прокурор відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генпрокуратури Брезицький скасував постанову прокуратури Сумської області від 4 травня 2005 року про притягнення Щербаня в якості обвинувачуваного по ряду статей.

Разом з тим, Генпрокуратура розслідує справи, у яких Щербань виступає в якості підозрюваного у скоєнні злочинів за статтями 157 частина 3, ст189 ч.4, ст.212 ч.3, ст365 ч.1.(перешкоджання здійсненню виборчого права, що вплинуло на результати виборів; вимагання, що заподіяло майновий збиток в особливо великих розмірах; ухиляння від сплати податків, зборів та інших платежів; перевищення влади або службових повноважень).

Як повідомлялося, екс-глава Сумської облдержадміністрації прилетів у Київ зранку в суботу й у супроводі міліції (спецпідрозділу "Беркут") був доставлений у головне слідче управління Генпрокуратури України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування