"Невинний" Щербань боявся повішення на Хрещатику

Субота, 4 листопада 2006, 11:12

Екс-глава Сумської обладміністрації Володимир Щербань заявляє про свою невинність, і підкреслює, що в Україні в нього статус підозрюваного у здійсненні ряду злочинів.

"Я ніколи у своєму житті не робив злочинів ні проти держави, ні проти народу, ні проти когось з окремих людей", - сказав Щербань в інтерв'ю журналістам біля будинку головного слідчого управління Генпрокуратури, де продовжується його допит.

Щербань відзначив, що він повернувся в Україну, "щоб відповісти на всі питання і дати всі пояснення". "Зараз мій статус - підозрюваного у здійсненні злочинів на Україні по багатьом статтям", - відзначив він, відповідаючи на питання про його процесуальний статус.

Про обрання йому запобіжного заходу, за словами Щербаня, йому не відомо. Разом з тим він підкреслив, що ряд народних депутатів поручилися за нього, зокрема, це Ян Табачник, Михайло Мироненко (обоє з фракції Партії регіонів). "Вони взяли на себе зобов'язання відповідати за всі мої дії", - сказав він.

Щербань відзначив, що в Україну на наступному тижні, 8 листопада, приїдуть його адвокати, які працювали з ним у США: вони зустрінуться з пресою і повідомлять про свої висновки.

Екс-глава Сумської обладміністрації також повідомив, що має намір провести прес-конференцію, де відповість на ряд питань, зокрема "чому так сталося".

Щербань також додав, що перше його питання, яке він поставив в аеропорту - чому міністр внутрішніх справ Юрій Луценко його не зустрів.

Він також назвав "брехнею" інформацію Луценка про те, що Щербань підбурював депутатів прийняти рішення рекомендувати урядові відсторонити главу МВС від посади.

За словами Щербаня, він досить часто їздить до США і з американським правосуддям у нього "дуже гарні стосунки".

Екс-глава обладміністрації також відзначив, що рішення приїхати в Україну в нього було ще в квітні цього року, а здійснити його він зміг лише зараз. Щербань підкреслив, що якби він повернувся в Україну в той час, то його б "повісили на Хрещатику".

"От тепер я буду говорити про політичні плани. Чому все так, хто за цим стоїть", - підкреслив Щербань.

Він також додав, що після спілкування з журналістами повертається в головне слідче управління ГПУ для подання пояснень на допиті. "Сподіваюся, що вийду звідси", - сказав Щербань.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування