Ющенко налякав депутатів наслідками через Щербаня

Субота, 4 листопада 2006, 14:14

Президент Віктор Ющенко вважає прибуття в Україну колишнього голови Сумської облдержадміністрації Володимира Щербаня "видворенням людини, яка на Батьківщині підозрюється у кількох дуже серйозних злочинах".

Глава держави вдячний американській стороні, яка повернула українським правоохоронцям їхнього підслідного.

Ющенко розглядає справу екс-губернатора виключно в юридичній площині, "без жодних політичних домішок", – цитує слова президента його прес-секретар Ірина Ванникова.

"Ті, хто називає у діях правоохоронців стосовно Щербаня інші мотиви, окрім вимог закону, свідомо вводять суспільство в оману", – заявив президент.

На його думку, будь-які спроби представити справу колишнього губернатора Сумщини у політичному світлі безвідповідальні й недопустимі.

У цьому зв’язку глава держави відзначив, що взяття Щербаня на поруки народними депутатами з парламентської більшості є "красномовним, але вельми сумнівним жестом".

Президент застерігає політиків, насамперед із депутатськими мандатами, від втручання у слідство і судочинство. "Щербань всіляко ховався від правосуддя, втік від нього аж за океан, розшукувався Інтерполом", – зауважив Ющенко.

За словами президента, взявши підозрюваного у кримінальних злочинах на поруки, народні депутати, очевидно, "добре усвідомлюють всі можливі правові та репутаційні наслідки такого кроку".

Ющенко наголошує, що остаточне слово у справі Щербаня має сказати тільки суд. "Перед правосуддям рівні всі. Сьогодні слідство має кваліфіковано довести обґрунтованість звинувачень. У цьому зацікавлені всі: і сам Щербань, і правоохоронці, і суспільство, і уряд, і парламент, і президент", – підкреслив він.

Прес-служба президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування