Після Луценка Рада візьметься за СБУ

Понеділок, 6 листопада 2006, 09:34

Верховна Рада збирається розслідувати діяльність СБУ і вже в середу заслухає звіт глави відомства Ігоря Дріжчаного.

8 листопада парламентський комітет з нацбезпеки проведе засідання за участю глави СБУ Ігоря Дріжчаного.

Як повідомив "Делу" член комітету депутат Олександр Скибинецький "на порядок денний будуть винесені питання про дотримання законності Службою безпеки в процесі реформування і повсякденної діяльності".

Парламентарії вважають, що реформування в правоохоронних органах, зокрема в СБУ, проводиться непрозоро.

На засіданні може обговорюватися питання створення тимчасової слідчої комісії з перевірки обвинувачень у незаконній діяльності голови СБУ Дріжчаного.

Відповідний проект постанови був зареєстрований минулого тижня представниками Партії регіонів і БЮТ.

Нагадаємо, рік тому екс-полковник СБУ Валентин Крижановський, а влітку цього року газета "Україна Молода" оприлюднила низку звинувачень проти Дріжчаного, серед яких незаконна торгівля конфіскованим майном. "

Факти, які повинні перевірятися комісією, є предметом розслідування кримінальної справи, яка знаходиться у віданні Генпрокуратури, — повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко. — Розслідування справи не завершено, оскільки один із її фігурантів — Крижановський — знаходиться в розшуку, а нещодавно одержав громадянство Росії".

За словами Дріжчаного, зовсім логічним було би створення такої комісії після завершення розслідування прокуратурою й оголошення вердикту суду.

"В іншому випадку діяльність комісії можна буде розцінювати як спробу тиску на суд і слідство", — каже Дріжчаний.

Депутат від фракції БЮТ Андрій Портнов, який може очолити слідчу комісію, каже, що він, як і автори постанови про проведення перевірки в СБУ, не довіряє Генпрокуратурі.

У той же час, за даними "Дела", справжніми ініціаторами створення слідчої комісії виступають народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов і Андрій Кожем'якін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування