Мороз вирішив не драматизувати ситуацію

Понеділок, 6 листопада 2006, 10:22

Голова Верховної Ради Олександр Мороз закликає не робити трагедії із продовження моніторингу, здійснюваного Радою Європи в Україні.

Про це він сказав журналістам після сьогоднішньої зустрічі у Києві з генеральним секретарем Ради Європи Террі Девісом, повідомляє УНІАН.

За словами Мороза, навпаки, необхідно демонструвати в українському суспільстві ставлення до європейських цінностей таке, як у Європі.

"Бо можна скільки завгодно шуміти про захист права на свободу слова, але до тих пір, поки ми не з’ясуємо усі речі, які пов’язані зі злочинами – з убивством журналістів в Україні, до тих пір, поки замість тільки загальних слів і ратифікацій Конвенції про боротьбу з корупцією ми перед судом не поставимо корупціонерів, то можна тільки говорити про демократію, про стандарти життя", - зазначив він.

Як сказав голова ВР, тоді це будуть лише слова, а необхідно "все це на практиці продемонструвати". На його думку, у цьому завдання для українського політикуму.

На запитання журналістів чи обговорювалася під час зустрічі внутрішня ситуація в Україні, зокрема, можливість відставки міністра оборони Анатолія Гриценка та міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, Мороз відповів, що ці питання не цікавили Девіса, оскільки це внутрішня справа українського політикуму.

Водночас, за його словами, в уряді мають бути дискусії, навіть досить гострі, до того часу, поки не прийнято рішення, а вже після його прийняття члени уряду мають відстоювати визначену позицію.

"А не в оцінках своїх показувати свою окремішність. Вона користі не приносить", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування