За Щербанем в Україну повернуться Білоконь, Бакай та К°?

Понеділок, 6 листопада 2006, 10:29

Постійний представник президента у парламенті Юрій Ключковський вважає логічним взяття на поруки екс-голови Сумської облдержадміністрації Володимира Щербаня представниками Партії регіонів.

"Взяття на поруки Володимира Щербаня депутатами-регіоналами – логічне. Свій свого рятує", - цитує слова Ключковського, повідомляє прес-служба блоку "Наша Україна".

Так він прокоментував повернення в Україну Щербаня, якого було доставлено в Генпрокуратуру, що вирішила відпустити екс-губернатора на поруки депутатів від фракції Партії регіонів: Яна Табачника, Євгена Геллера та Михайла Мироненка.

"Не забуваймо, що Щербань не тільки ідеологічно прив'язаний до Партії регіонів, його син є її членом", - зауважив Ключковський.

"Я думаю, що сьогодні ті, хто раніше втікав з України, боячись тут переслідувань, при теперішньому уряді будуть повертатися назад. Вони сподіватимуться на те, що це їх уряд, що та політика, яку вони проводили, ті розкрадання, які вони робили, це – продовження політики цього ж уряду", - вважає представник президента.

"Вони сподіваються, що реванш відбувся. Не тільки Щербань повернеться. Можна передбачити повернення інших діячів попереднього режиму, які ховалися від переслідувань в Москві, чи Петербурзі, чи в інших країнах", - додав він.

Ключковський вважає, що мало кому з цих осіб знайдеться місце у великій політиці: "У теперішній команді регіоналів достатньо тісно і без них. Але для них буде досить повернутися до активного бізнесового життя в Україні".

У свою чергу інший член "Нашої України" Володимир Стретович вважає, що "не знаючи про всі підводні камені справи Щербаня, важко судити, чи є правомірним рішення слідчого управління прокуратури про передачу на поруки відомого "майстра" епохи кучмівського застою, екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня".

"Нині спостерігається напруга у стосунках між президентом і прем'єром. Водночас, Щербань - знакова фігура у регіоналів, які його повернули задля посилення своїх позицій. Регіонали шкірять зуби і вважають, що їм все дозволено", - додав він.

Також депутат вважає, що ситуація із Щербанем і створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживань службовим становищем з боку окремих посадових осіб МВС, - це лише важелі політичного впливу на ситуацію у державі.

"Регіонали не розуміють, що тим самим вони докладають всіх зусиль, аби погіршити ситуацію в Україні", - наголосив Стретович.

Як відомо, серед скандальних екс-чиновників, що залишили Україну в останні півтора роки екс-голова ДУС Ігор Бакай, екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь, екс-мер Одеси Руслан Боделан.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...