Лавринович уже знає, який закон для Януковича вибере Рада

Понеділок, 6 листопада 2006, 15:33

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що Верховна Рада в ході розгляду в сесійній залі підтримає законопроект "Про Кабінет Міністрів", поданий урядом, а не президентом.

Про це Лавринович сказав журналістам після представлення його прем'єр-міністром колективу Мін'юсту в понеділок.

"Що стосується законопроекту, який готували кілька складів урядів разом з парламентськими фракціями, безумовно він буде прийнятий Верховною Радою і стане законом", - упевнений міністр.

Лавринович відзначив, що президентський законопроект навряд чи знайде підтримку серед парламентаріїв.

"Сумніваюся, що законопроект, внесений президентом, знайде позитивний відгук в сесійній залі, оскільки спрямований у минуле, а не в майбутнє", - вважає міністр.

"Він спрямований на те, щоб максимально обмежити зміни до Конституції, яка набрала чинності з 1 січня цього року, а з окремих позицій максимально наблизити до ситуації, що існувала до цього. Президент робить кроки, що повинні були залишити за ним можливість мати ті повноваження, які у нього були торік", - відзначив міністр юстиції.

Як відомо, в ході роботи над урядовим варіантом проекту закону "Про Кабінет Міністрів" представники секретаріату президента висловлювали своє невдоволення відсутністю зворотного зв'язку в роботі з ними з даного питання.

У результаті представники Кабміну розробили свій варіант законопроекту і зареєстрували його у Верховній Раді.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування