Коаліція вигадує, як звільнити Тарасюка і Гриценка руками Ющенка

Понеділок, 6 листопада 2006, 15:38

Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє, що заслуховування звітів міністра оборони Анатолія Гриценка і міністра закордонних справ Бориса Тарасюка не може призвести до їх відставки.

"Є певні домовленості щодо того, що їхні відставки можуть відбутися лише в результаті консультацій між президентом і прем'єром. Ми вважаємо, що це є моментом стабільності між двома галузями влади", - сказав Чорновіл.

Депутат також нагадав, що вносити кандидатури на ці посади парламентська коаліція не може, це може зробити тільки президент.

За словами Чорновола, у випадку, якщо парламент відправить у відставку Гриценка і Тарасюка, президент зможе залишити їх виконуючими обов'язки міністрів "на невизначений термін".

"І ми будемо мати прямий саботаж", - додав депутат, слова якого наводить прес-служба Партії регіонів.

У той же час, Чорновіл відзначив, що варто заслухати звіти Гриценка і Тарасюка, щоб у прем'єра були для президента аргументи на користь відставки, що ці люди роблять не так.

Чорновіл відзначив, що до Гриценка в антикризової коаліції немає претензій політичного характеру, є претензії майнового характеру "по розбазарюванню майна Міністерства оборони".

За словами Чорновола, те що Гриценко говорить про НАТО – це його право, його позиція і він має відповідно до прийнятої концепції реформувати українську армію в цьому напрямку.

Що стосується Тарасюка, депутат сказав, що його діяльність – "прямий удар по діяльності уряду, прямий саботаж і прямі підставлення".

"Така людина не може працювати на такій посаді", - додав Чорновіл.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...