СБУ вислала 12 шпигунів і 34 потенційних терористів

Понеділок, 6 листопада 2006, 18:56

У 2006 році Служба безпеки України закрила в'їзд у країну 131 іноземцеві за діяльність, що суперечить інтересам безпеки України.

Про це глава СБУ Ігор Дріжчаний повідомив у понеділок на прес-конференції в Києві.

Керівник спецслужби розповів, що контррозвідка в інтересах обмеження контрозвідницької активності іноземних спецслужб в Україні провела 3 демарші офіційним представникам іноземної розвідки і припинила шпигунську діяльність 12 іноземних громадян.

Також, за словами Дріжчаного, служба ініціювала дострокове відкликання з України трьох іноземних дипломатів-розвідників.

Крім того, сказав глава СБУ, засуджено 2 українських громадян за державну зраду.

"За державну зраду за рішенням суду засуджено двоє громадян України, що були завербовані іноземною спецслужбою", - відзначив глава відомства.

Також Дріжчаний повідомив, що військова контррозвідка запобігла 3 випадкам екстремістських проявів і 15 надзвичайних подій на об'єктах, що знаходилися в зоні відповідальності українських миротворчих контингентів за кордоном.

Говорячи про зміцнення державної боротьби з тероризмом, Дріжчаний підкреслив, що СБУ цього року розкрила 89 проявів терористичного характеру і заборонила в'їзд в Україну 34 іноземцям, яік підозрюються у причетності до діяльності міжнародних терористичних організацій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування