Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута і Гайдук поклали око на польську компанію

Вівторок, 7 листопада 2006, 09:26

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути і Віталія Гайдука веде переговори про придбання великого пакету акцій польського Гданьського суднобудівного заводу.

Інформацію про це підтвердив гендиректор Гданьського суднобудівного заводу Анжей Бучковськи, пише газета "Дело".

"ІСД дійсно зацікавлений у нашому заводі. Поки були тільки телефонні розмови. Ми навіть точно не знаємо, який саме пакет акцій ІСД хоче купити", - сказав Бучковськи.

Зі свого боку віце-президент "Індустріальної групи" (керує активами ІСД) Олександр Пилипенко також підтвердив факт переговорів.

"Деталей повідомити не можу, тому що переговори конфіденційні. Ми плануємо їх завершити до кінця місяця", - сказав Пилипенко.

Гендиректор Гданьської верфі вважає, що завод цікавий ІСД як великий споживач сталі (товстолистового прокату).

"Це був би вигідний бізнес для обох сторін: ІСД буде забезпечувати нас сталлю, а заводу буде вигідно одержувати сталь за хорошими цінами", - каже Бучковськи.

Видання звертає увагу, що великим акціонером Гданьської верфі є інший суднобудівний завод у Гдині - Stocznia Gdynia S.A. (володіє 38% Stocznia Gdanska S.A). Останнім у свій час також уже цікавився ІСД.

Stocznia Gdynia S.A. входить до трійки найбільших суднобудівних підприємств Польщі. 80% акцій цього заводу належать державі, а 20% - ізраїльському судновласнику  Рамі Унгару (він уже привселюдно висловив бажання збільшити свій пакет акцій на підприємстві).

Вартість Stocznia Gdynia S.A зараз досить знизилася через те, що в компанії існує серйозний прострочений борг у розмірі більш 150 млн. дол.

Це істотно ускладнює фінансування компанії - банки відмовляються кредитувати підприємство навіть при тому, що портфель замовлень верфі до 2009 року оцінюється приблизно у 1,5 млрд. дол.

На думку аналітика інвестиційної компанії "Драгон Капітал" Івана Харчука, інтерес ІСД до польських верфей цілком логічний.

"Меткомбінат Huta Chestochova, що належить ІСД, є основним виробником товстого листа в Польщі, тому придбання верфі дає додаткові енергії, зокрема, дозволить на довгий час забезпечити гарантований збут товстого листа", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування