У Лаврова великі плани в Києві

Вівторок, 7 листопада 2006, 09:30

Голова МЗС Росії Сергій Лавров відвідає 7-8 листопада Київ, де візьме участь у першому засіданні підкомісії з міжнародного співробітництва в рамках міждержавної комісії Росії й України.

Як очікується, у ході засідань під головуванням Лаврова і глави МЗС України Бориса Тарасюка будуть розглянуті двосторонні відносини, ряд регіональних питань і перспективи взаємодії з міжнародними організаціями.

"Подивимося, як ідуть справи у сфері співробітництва з урегулювання різних конфліктів на території СНД, зокрема придністровського конфлікту", - повідомив раніше Лавров.

"Розглянемо нашу взаємодію за рішенням питань функціонування Чорноморського флоту, що залишились, врегулювання статусу Азово-Керченської акваторії на основі наявних угод, зокрема угоди 2003 року, що визначило її як спільні історичні води Росії й України", - додав він.

Лавров також заявив, що Росія розраховує, що "коли всі позначені заходи відбудуться, можна буде говорити і про проведення першого засідання самої міждержавної комісії на рівні президентів".

Він ще раз підкреслив, що однією з важливих тем переговорів у Києві стане придністровське врегулювання.

"Подивимося, як Росія й Україна як країни-посередники, як сприяючі сторони можуть допомогти процес повернути в переговорне русло, у русло пошуку загальприйнятних рішень", - сказав міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування