Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти збирають Щербаню гроші на квиток до Америки

Вівторок, 7 листопада 2006, 09:55

Сумські студенти збирають гроші на квиток екс-губернатору Сумщини Володимиру Щербаню до Америки або ж Донецька.

Вони не бажають його появи в Сумах і готові вдатися до акцій протесту, повідомляє телеканал НТН.

Також активісти обіцяють продемонструвати силу студентського спротиву і під час прес-конференції Щербаня в УНІАН, про яку той особисто повідомляв.

Нагадуючи екс-губернатору силові дії зі створення об'єднаного університету, перешкоджання пішої ходи до Києва влітку 2004 року та переслідування активістів руху, студенти організували громадський комітет протидії Щербаню і вже підготували численні звернення, одне з яких адресоване прем'єр-міністру Віктору Януковичу.

"Щербань згадав, що Янукович його друг, і він знайде йому в Україні якусь роботу. Не знаю, що він мав на увазі. Але я як представник "Студентського братства Сумщини" хочу нагадати Віктору Федоровичу, що все ж таки, який у нього був друг і хто саме провалив вибори президента у 2004 році на Сумщині. Люди тоді голосували не за Ющенка, а проти Щербаня, який тоді представляв інтереси Януковича на Сумщині", - заявив член братства Микола Гуменний.

Не в захваті від появи екс-губернатора і мер Сум Геннадій Мінаєв: "Повернення, звичайно ж, не випадкове. І все пов'язано з тим, що нинішній президент, наскільки мені тепер стає зрозумілим, здав позиції у напрямку помаранчевого руху".

Також не зацікавлений у поверненні Щербаня до Сум голова Сумської облради В'ячеслав Шапошник. Він, як колишній підприємець, з власного досвіду знає про безмежну енергію екс-керманича, котрий навряд чи відмовиться від попередніх методів правління.

"Я на собі відчув ті всі недоліки, хоча, кажуть він сильний керівник. Можливо. Але сила керівника полягає у тому, щоб громадяни, які проживають на тій території, якою він керує, щоб їм там жилося комфортно та зручно", - зазначив Шапошник.

У свою чергу Щербань вважає, що "людей завели в оману відносно мене". "І дійсно створили такий ореол, що це диявол якийсь, а не Щербань. Я не відчуваю себе злочинцем. Я ніколи не порушував закону", - додав він.

На звернення міської організації НСНУ голова облради Сум планує провести позачергове засідання сесії й відреагувати належним чином.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування