Луценко пропонує заробити на Щербані і радіє, що той погодує коней

Вівторок, 7 листопада 2006, 10:08

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко здивований тим, що колишнього губернатора Сумщини Володимира Щербаня після приїзду до Україну взяли на поруки депутати від Партії регіонів.

Про це він сказав, на спільній прес-конференції з генеральним секретарем Інтерполу Рональдом К. Ноублом.

За його словами, правоохоронні органи зробили все, "аби Щербань не просто повернувся, а заявив американській стороні про добровільну депортацію". А також щоб передати його "з рук в руки представникам прокуратури".

"Те, що далі відбулося є для мене великим подивом, бо відпускати пана Щербаня на поруки, людину, яка більше року ховалася від слідства і уникала правосуддя, є нелогічним", - сказав він.

"Єдине, що пояснює ситуацію, - це те, що це (звільнення) відбулося в день захисту тварин. Усе-таки, коні на Сумщині не годовані і пан Щербань має намір їх таки погодувати", - додав він. Як відомо, Щербань є власником стайні на Сумщині.

Луценко також запропонував генпрокурору Олександру Медведьку відпустити екс-губернатора Сумщини Щербаня під заставу і таким чином "заробити гроші для Сумщини".

"Я сьогодні говорив з генпрокурором і спитав, чому вони не хочуть заробити", - сказав Луценко.

За його словами, "Україна мала б вчинити, як США, які взяли із Щербаня 4 млн застави".

"Чому б Україні не взяти таку заставу, можливо б Сумщина була би більш спокійною, ніж сьогодні", - додав він.

Також, за словами Луценка, його дуже схвилювала позиція одного з народних депутатів, який заявив, що готовий взяти на поруки будь-кого, кого переслідує закон.

"Мені тут доповіли, що нещодавно затримали педофіла і він також звернувся до цього народного депутата, щоб він його взяв на поруки. Я обов’язково передам йому (депутату) всі папери", - зазначив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування