Політологи не радять політикам відпускати Луценка на волю

Вівторок, 7 листопада 2006, 12:25

Українські політологи вважають, що відставка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка може позитивно відбитися на рості його особистої політичної кар'єри.

Зокрема, таку думку в понеділок у ході прес-конференції висловив політолог Володимир Фесенко.

Фесенко, коментуючи результати одного з останніх соціологічних досліджень, зокрема, щодо рівня довіри до політиків, звернув увагу на те, що станом на даний момент Луценко цілком довіряють 13,8% опитаних, що є третім результатом після прем'єр-міністра Віктора Януковича і лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

При цьому він відзначив, що це свідчить тільки про рівень довіри, а не про рівень електоральної підтримки цього політика.

Разом з тим, політолог вважає, що витіснення Луценка з уряду Януковича дасть йому простір для росту політичної кар'єри.

Він відзначив, що у випадку, якщо Луценко виявиться на "політичній свободі", то він почне відбирати голоси в інших політичних сил, зокрема, у соціалістів, а також у "Нашої України" і президента.

Фесенко вважає, що перед ухваленням рішення про відставку міністра внутрішніх справ необхідно буде зважити наслідки такого рішення.

Фесенко також не виключає, що у відставці міністра закордонних справ і міністра оборони можуть бути зацікавлені не тільки члени антикризової коаліції, але і люди з оточення президента, що мають намір, наприклад, замінити главу МЗС Бориса Тарасюка на Олександра Чалого.

За словами політолога, "якщо такі інтриги ведуться, то це послабляє позиції не стільки уряду, скільки президента".

На думку політолога, Янукович особисто не зацікавлений у відставці міністрів. "У нього є свої претензії до кожного з них, але з іншого боку є бажання, щоб уряд працював як єдина команда і щоб було поменше дискусій навколо тих чи інших рішень", - відзначив Фесенко.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування