Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький вирішив закупитися валянками, тілогрійками і чаєм

Вівторок, 7 листопада 2006, 13:15

Найближчим часом у Києві людям без визначеного місця проживання будуть видавати валянки і тілогрійки.

Про це на брифінгу у вівторок заявила заступник голови Київської міськдержадміністрації Ірена Кильчицька, повідомляє Ліга.

Вона підкреслила, що багато бездомних людей у зимовий період замерзають до смерті. Крім того, гріючись на горищах, вони влаштовують пожежі.

У перспективі у київської влади - будівництво окремих приміщень для перебування "бомжів", але на це потрібен певний час. Зараз же на вулиці холодно і тому на даний час планується закупівля валянків і тілогрійок для цих людей.

"Ми хочемо організувати 2-3 автобуси, закупити валянки і тілогрійки", - підкреслила Кильчицька і додала, що, можливо, будуть закуповуватися і спеціальні спальні мішки, але це питання обговорюється.

Крім того, планується розвозити разом з цими товарами теплий чай. Вона підкреслила, що розвозити ці товари будуть волонтери. Крім того, можливо, у всіх районах Києва будуть поширюватися листівки з інформацією про таку акцію для людей без визначеного місця проживання.

Зараз у мерії прораховують, скільки все це буде коштувати. Поки що Кильчицька конкретної суми не назвала.

У той же час, мер Києва Леонід Черновецький, у зв'язку з інфляційними процесами, розпорядився надати одноразову адресну матеріальну допомогу окремим категоріям пенсіонерів.

За словами заступника голови КМДА Дениса Басса, за рахунок бюджетних коштів програми "Турбота" на адресну допомогу найменш захищеним киянам перераховано понад 31 мільйон гривень.

Із цих грошей кожен непрацюючий, чия пенсія складає менше 375 грн. на місяць, одержить 125 грн. Для тих, чия пенсійна виплата сягає від 375 до 400 грн., допомога буде складати 100 грн. А киянин, що живе на пенсію від 400 до 500 грн., одержить 50 гривень, - зазначив Басс.

Також він підкреслив, що якщо в когось із пенсіонерів виникають проблеми, пов'язані з виплатою адресної матеріальної допомоги, то їм зобов'язані допомогти працівники Головного управління соціального захисту населення, до якого можна звернутися за телефонами 408-54-88 (центр виплат) або 408-90-54 (громадська приймальня).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування