ЯНУКОВИЧА ВИВЕЛИ З РІВНОВАГИ ЧЕРЕЗ КОЛОМОЙСЬКОГО?

Середа, 8 листопада 2006, 09:32

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вимагає поставити на службу національним інтересам ті акціонерні товариства, в яких держава має контрольний пакет акцій.

"Шановні колеги, скажіть, будь ласка, ми з вами маємо право управляти державним майном, якщо держава має 50% і більше власності підприємства? Маємо право чи ні? Тоді, скажіть, будь ласка, чому ми не управляємо?", - обурився Янукович, відкриваючи засідання уряду в середу.

"Акціонери, які мають незначну частину акцій і керують підприємством, дбають про національні інтереси чи про власні?", - додав прем'єр.

За його словами, "ефективне використання державного майна дозволить не тільки отримати прибутки до бюджету, але і позиціонуватися у світі як держава, яка дбає про національні інтереси".

Янукович звернувся до присутніх: "Миколо Яновичу, шановні міністри, я просив би найближчим часом провести цю роботу. Перше - провести зібрання в цих акціонерних товариствах, де держава має понад 50% власності і більше. Це треба зробити згідно з чинним законодавством і ми повинні дати відповідь громадянам України - здатні ми навести порядок у власній державі чи ні".

Прем'єр доручив Міністертсву юстиції та Фонду держмайна проконтролювати це питання.

Янукович повідомив, що в Україні 117 підприємств, де держава має пакет понад 50% акцій. "Кожне міністерство прозвітує, як ефективно використовується державне майно і що держава від цього має", - сказав він.

"Також прошу дати відповідь на ці питання правоохоронні органи, наше Міністерство внутрішніх справ. Юрій Віталійович?", - звернувся Янукович до присутнього Луценка.

У відповідь на це міністр внутрішніх справ ствердно захитав головою.

Як відомо, найбільш резонансною історією є управління групою "Приват" підприємством "Укрнафта", де вони мають лише 42%, тоді як держава – 51%.

Минулого тижня президент ветував зміни до закону, який би дозволяв мати кворум на зборах акціонерів за присутності власників 51% акцій.

Зараз зібрання акціонерів проводяться лише за наявності 60% акціонерів. Користуючись цим, "Приват" контролює "Укрнафту".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:25
У Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураженння 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
12:30
Росіяни вдарили по Дніпровському району: є поранені, спалахнули пожежі
12:26
СБУ викрила чоловіка, який на шкільному автобусі возив росіян на ротацію з Харківщини
Усі новини...