Європеєць просто "відмазався" від Януковича "накладкою в графіку"?

Середа, 8 листопада 2006, 09:58

Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс скористався хитрістю "накладка в графіку", щоб не зустрічатися з прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

Таку думку висловив науковий співробітник Інституту проблем безпеки Євросоюзу в Парижі Всеволод Самохвалов, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

"На мою особисту думку, з якою може не погодитися моє офіційне керівництво, Террі Девіс і не планував зустрічатися з прем'єр-міністром України. Хоча за протоколом він повинен зустрічатися з офіційними посадовими особами країни, до якої приїжджає", – сказав експерт.

За його словами, "накладка в графіку" – це найпоширеніша хитрість, якою користуються дипломати від Парижу до Пекіну, якщо не хочуть особисто зустрічатися з кимсь із політичних діячів".

"Генерального секретаря Ради Європи, як будь-якого іншого короля, грає свита. А в оточення Девіса міцна пам'ять про Віктора Януковича як про кандидата в президенти, що користувався нелегітимними методами боротьби на президентських виборах і був кандидатом від недемократичних сил держави", - зазначив Самохвалов.

"Команда Девіса, таким чином, просто вирішила відмежувати Девіса від особистих персональних контактів із прем'єр-міністром Януковичем", – вважає він.

Зі свого боку Департамент медіа і комунікацій Ради Європи, куди також звернулися з питанням, чому генсек Ради Європи не зустрівся з прем'єром Януковичем, на даний момент відповіді не дав.

Як відомо, запланована на 6 листопада зустріч у Києві генерального секретаря Ради Європи Девіса з прем'єром Януковичем не відбулася.

Член фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що зустріч не відбулася через міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

За її словами, з боку делегації Ради Європи було прохання зустрітися в будь-який інший час, зручний для Януковича, однак "ми пробували знайти таку хвилину, але, на жаль, час прем'єра був розписаний, оскільки прем'єр дуже відповідально відноситься до кожної хвилини свого часу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування