Мороз думає, що із закону про Януковича треба зробити "щось середнє"

Середа, 8 листопада 2006, 11:02

Спікер Олександр Мороз вважає, що в основу закону про Кабмін може буде покладений законопроект, напрацьований парламентом минулої каденції.

Про це він сказав під час засідання за участю заступників голови Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад.

Мороз зазначив, що в парламенті минулого скликання працювала тимчасова спеціальна комісія, яка розробляла відповідний закон.

На його думку, той проект "був кращий від одного та іншого (законопроектів, запропонованих Кабміном і секретаріатом президента)".

Основними недоліками тих законопроектів, які зараз зареєстровані в парламенті, Мороз вважає те, що в них не врегульована взаємодія між Кабінетом міністрів і секретаріатом президента.

За його словами, також є інші неточності, зокрема, "в одному із законів передбачено посилення функцій власне Кабінету міністрів, в законопроекті секретаріату передбачається підвищити роль конкретного міністра".

"І нам (Верховній Раді) з цього треба зробити щось середнє", - сказав Мороз.

Він також висловив упевненість, що законопроект про Кабмін буде ухвалено парламентом під час цієї сесії.

Говорячи про необхідність узгодити взаємини секретаріату і Кабміну, Мороз наголосив на тому, що кожен, насамперед, повинен виконувати свої функції.

Спікер навів приклад про те, що його часто просять прокоментувати заяви голови секретаріату президента Віктора Балоги.

"А я їм кажу: ви знаєте, що про це думає Борис Зайчук? Мені кажуть: хто це такий? Це керівник апарату (Верховної Ради). А нічого не коментує він тому, бо він займається своїм ділом. Він зайнятий", - сказав Мороз.

"А от коли людина не зайнята, вона починає коментувати", - додав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування