Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зустріч Ющенка та Путіна "відклали на десерт"

Середа, 8 листопада 2006, 13:43

Зустріч президентів України Віктора Ющенка і Росії Володимира Путіна відбудеться після засідань усіх підкомітетів україно-російської міждержавної комісії, заявив голова МЗС Росії Сергій Лавров.

"Домовленість (про зустріч президентів) передбачає, що всі структури цього органу - міждержавної комісії - проведуть свої засідання до того, як президенти зберуться на свою зустріч", - сказав Лавров на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що це рішення ухвалюють самі президенти, і вони домовилися про "зустріч у Києві або, принаймні, в Україні" у рамках засідання міждержкомісії.

Російський міністр відзначив, що вже пройшло засідання підкомісії з міжнародних питань. "Найближчим часом відбудеться засідання підкомітету з гуманітарних питань і ми розраховуємо, що з питань безпеки також збереться", - сказав він.

Після цього, за словами Лаврова, президенти будуть визначатися "по даті". "Ми розраховуємо, що це не займе занадто багато часу", - сказав він.

У той же час, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк повідомив, що Україна і Росія мають намір підготувати угоду про реадмісію до наступного засідання підкомітету.

За його словами, делегації України і Росії ухвалили рішення про проведення наступного - другого засідання підкомітету в Москві у першій половині 2007 року.

Тарасюк відзначив, що в середу сторони обговорили більше 20 питань україно-російських взаємин.

При цьому Тарасюк і Лавров сподіваються, що забезпечення прав українців у Росії і росіян в Україні буде реалізовуватися на взаємній основі.

"Ми обговорювали це питання в ході зустрічі, і вчора з Борисом Івановичем у ході неофіційної зустрічі, і сьогодні за столом переговорів. Ми хочемо на взаємній основі забезпечувати українцям у Росії і росіянам в Україні рівні права для того, щоб їхні бажання думати, працювати рідною мовою максимально задовольнялися", - заявив Лавров.

На питання, чи є офіційною позицією Росії заява старшого радника посольства Росії в Україні Віктора Ліхачова про те, що з приходом нової влади в Україні загострилася тема націоналізму, Лавров підкреслив:

"Ми обговорювали це питання з Борисом Івановичем, коли зустрічалися в Нью-Йорку, ми згодні з тим, що дипломати у своїх висловленнях повинні бути дипломатичними і стримувати свої емоції".

"На жаль, у наших відносинах зберігаються моменти, коли ці емоції не заспокоюються, а підігріваються. Ми розраховуємо, що ті проблеми, що з цими емоціями пов'язані і які ми сьогодні обговорювали, будуть вирішуватися конструктивно в рамках взаємної поваги, насамперед - це проблема російської мови і забезпечення російській мові прав, передбачених Конституцією України", - відзначив Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування