Янукович шкодує, що його впливу не вистачить, щоб зняти людей Коломойського

Середа, 8 листопада 2006, 14:14

Прем'єр Віктор Янукович шкодує, що на зборах акціонерів "Укрнафти", запланованих на найближчі вихідні, буде складно змінити менеджмент компанії.

"В "Укрнафті" ми будемо робити все згідно з чинним законом. На жаль, чинний закон не сприяє вирішенню цього питання. І держава, на жаль, не має впливу на вирішення питання щодо зміну наглядової ради і керівництва "Укрнафти", - сказав Янукович на прес-конференції.

"Чому на жаль? Це прикрий випадок, коли держава має 50% плюс 1 акцію, але держава не має можливості управляти цим підприємством", - зазначив Янукович.

Він додав, що "викликає здивування" рішення президента Ющенка накласти вето на закон, який дозволяв проводити збори акціонерів при кворумі 50% плюс 1 акція.

"Я не знаю, хто підставив президента – це не моя справа. Але я вважаю, що наша попередня розмова, яка була з цього питання, відрізнялася від позиції, яку висловив президент. Я кажу на жаль, але маю надію, що він змінить свою точку зору", - додав Янукович.

За словами Януковича, "якщо на підприємстві правлять ті, хто має меншу частину, ніж державний пакет (розміром понад 50%) – то це корупція і цим питанням мають займатися правоохоронні органи".

Як відомо, в "Укрнафті" керують менеджери групи "Приват" при тому, що вони мають лише 42% акцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування