Ющенко придумав, як не ухвалювати рішення страхом

Середа, 8 листопада 2006, 14:15

Президент Віктор Ющенко вважає, що національна комісія зі зміцнення демократії і утвердження верховенства права повинна в найближчі 1,5-2 роки брати участь у напрацюванні проектів змін до Конституції.

Про це він сказав на засіданні комісії, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"На першому місці я вважаю потрібним акцентувати роботу комісії в плані конституційного удосконалення", - сказав президент.

Він дав зрозуміти, що ці конституційні зміни торкнуться системи розподілу повноважень між президентом, Кабінетом міністрів і Верховною Радою.

"Постановку задачі комісія бачить, я переконаний, дуже чітко. Нам потрібно ініціювати, по суті, якісно новий етап здійснення політичної реформи в Україні - створення справді збалансованої системи влади, яка б не узурпувалася, яка б формувала демократичні очікування і надії, яка б не допускала рецидивів, небезпечних як для існування самої влади, так і для відносин із суспільством", - сказав Ющенко.

Він вважає, що робота з конституційних змін буде вестися в таких 3 площинах: обробка всіх пропозицій зі змін до Конституції, широке обговорення цих проектів і залучення неурядових організацій.

"Президент максимально зацікавлений у широкому публічному обговоренні. Ми повинні не зі страхом ухвалювати рішення в парламенті з тих або інших змін, ми повинні йти усвідомленою дорогою", - сказав Ющенко.

Він нагадав про те, що він своїм указом заснував конституційну комісію і запропонував спікеру Олександру Морозу і прем'єру Віктору Януковичу подати свої кандидатури до складу цієї комісії.

Ющенко сказав, що сподівається, що ця комісія почне роботу вже найближчим часом.

Як відомо, раніше президент створив конституційну комісію для того, щоб напрацювати пропозиції зі змін до Конституції і підготувати проекти законів, спрямованих на їхню реалізацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...