БЮТ ХОЧЕ ПОКАРАТИ ЛУЦЕНКА І ВІКТОРА ФЕДОРОВИЧА

Середа, 8 листопада 2006, 18:05

БЮТ обіцяє вжити заходів для того, щоб міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був покараний за перевищення службових повноважень.

Про це заявив "Українській правді" депутат БЮТ Андрій Портнов.

Йдеться, про заяву міністра про те, що один із депутатів БЮТ є фігурантом кримінальної справи про вбивство полковника міліції. За непідтвердженою інформацією цим фігурантом начебто є Олександр Шепелев.

БЮТ цю причетність заперечує, посилаючись на лист самого Луценка.

"Луценко за свої дії буде обов’язково відповідати. Ми вживатимемо всіх можливих заходів для того, щоб він поніс реальну кримінальну відповідальність за перевищення службових повноважень", - зазначив депутат.

За його словами, у середу на ім’я генерального прокурора направлено заяву про злочин, скоєний одним із керівників МВС Паскалом Віктором Федоровичем щодо фальсифікації матеріалів кримінальної справи.

"Якщо у відведений законом 10-ти денний термін Генпрокуратурою не буде прийнято процесуальне рішення (про порушення кримінальної справи або відмову у її порушенні), то ми запитаємо у пана Медведька, навіщо він там сидить?", - наголосив депутат.

"Якщо чиновник не справляється зі своїми зобов’язаннями, ми ініціюватимемо його переведення на більш легку роботу", - зазначив Портнов.

Портнов також передав "Українській правді" листа на ім'я голови комітету ВР у боротьбі з оргзлочинністю Миколи Джиги за підписом Юрія Луценка, в якому зазначається, що "відносно депутата Шепелева будь-які оперативно-розшукові заходи органами та підрозділами внутрішніх справ не проводяться".

"Згідно з обліками МВС, оперативно-розшукова справа відносно Шепелева не заводилася і жодного оперативно-розшукового заходу не здійснювалося", - сказано в листі.

Водночас в листі також наголошено, що всі слідчі дії у справі Єрохіна проводяться генпрокуратурою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування