Ющенко поговорив з Лавровим про Гоголя і Довженка

Середа, 8 листопада 2006, 18:22

Президент Віктор Ющенко обговорив з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим двосторонні відносини.

Як повідомляє прес-служба президента, Ющенко наголосив на стратегічному характері українсько-російських відносин і на необхідності постійного, інтенсивного діалогу всіх гілок влади для виведення цих взаємин на якісно новий рівень.

Сторони також обговорили стан підготовки та порядок денний першого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

Обговорювалися питання, пов’язані зі спрощенням перетину українсько-російського кордону і збільшенням кількості пунктів пропуску.

Йшлося про зустрічі міністрів закордонних справ обох країн з керівниками прикордонних регіонів.

Сторони відзначили прогрес у питаннях демаркації українсько-російського кордону і делімітації в Азовському морі.

Також йшлося про стан опрацювання Декларації щодо змісту українсько-російського стратегічного партнерства і міжурядової Угоди про реадмісію.

Крім того, було обговорено взаємодію в питаннях, пов’язаних з урегулюванням ситуації у Придністров’ї.

Президент порушив тему перепоховання праху Олександра Довженка, а Лавров висловив готовність сприяти у вирішенні цього питання.

Водночас російська сторона запропонувала провести спільні заходи, присвячені 200-й річниці від дня народження Миколи Гоголя.

Як відомо, Лавров перебував в Україні для участі в роботі підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування