Безсмертний вирішив, що "Наша Україна" – останній бастіон Ющенка

Четвер, 9 листопада 2006, 09:23

Другий етап з’їзду "Нашої України" має продемонструвати єдність партійної команди, заявляє лідер фракції “Наша Україна” Роман Безсмертний.

За словами Безсмертного, він чекає від з’їзду вирішення десяти партійних позицій.

Зокрема, на його думку, з’їзд має продемонструвати "єдність партійної команди, угамування особистих амбіцій окремих політиків, які виконують зовнішній сценарій під назвою “розкол пропрезидентської партії”.

За словами Безсмертного, цей сценарій "є спільним як для опонентів помаранчевої революції, так і для деяких колишніх соратників".

"Партія і однойменна парламентська фракція залишається останнім бастіоном президента Ющенка. Розколовши партію і фракцію, опоненти спробують в черговий раз позбавити народ права обирати президента України, ініціювавши це в стінах парламенту", - заявляє він.

По-друге, за словами Безсмертного, з’їзд має "чітко заявити про збереження зовнішнього курсу України, проголошеного президентом - це курс на європейську і євроатлантичну інтеграцію".

"Третє: до програми “Нашої України” має бути внесений розділ про зміцнення національної ідентичності. Четверте: делегати з’їзду “Нашої України” мають визначитися щодо свого ставлення до політичної реформи", - сказано у заяві Безсмертного.

На його думку, з’їзд також має ухвалити зміни до статуту партії, "які покликані поглибити внутрішньопартійну демократію" та сформувати своє бачення принципів формування керівних органів партії – Ради і Президії.

При цьому, Безсмертний наголосив на тому, що виступає за розширення складу Президії і Ради, оскільки саме цей принцип "забезпечить збереження демократичного механізму ухвалення рішень".

Безсмертний також наголошує, що з’їзд має закріпити рішення Ради партії і парламентської фракції про перехід в опозицію.

На думку Безсмертного, це питання вирішене, але потребує підтвердження для уникнення всякого роду політичних спекуляцій.

За його словами, делегати з’їзду мають також висловити своє ставлення щодо формування складу опозиційного уряду.

Крім того, на переконання Безсмертного, делегати мають дати відповідь на питання: президент – почесний чи реальний голова партії, "оскільки саме від відповіді на це питання залежить організація внутрішньопартійної роботи".

Говорячи про механізм обрання голови Ради партії, Безсмертний, заявив: “Хто і як обиратиме голову Ради, має дати відповідь Статут партії”.

При цьому він зауважив, що виступає “проти таємного голосування у цьому питанні, оскільки демократичний підхід дозволяє голосування і в відкритому режимі”.

“Я ніколи не рвався до партійного лідерства і не тримаюся за це крісло. Для мене партійна єдність понад усе”, - заявив Безсмертний.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування