Суркіс відповів Ахметову, що не грав під столом

Четвер, 9 листопада 2006, 10:11

Президент Федерації футболу Григорій Суркіс відкидає закиди на свою адресу з боку президента "Шахтаря" Ріната Ахметова та тренера цього клубу Мірча Луческу.

Про це він заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, коментуючи закиди Ахметова та тренера його клубу в тому, що поєднання Суркісом керівництва клубом та федерації створює проблеми для українського футболу.

"Мабуть, він (Ахметов) наголошує на тому, що я поєдную ці дві посади і роблю якимось чином так, що завдяки моїй підтримці як керівника українського футболу "Динамо"- Київ отримує якісь преференції", - зазначив Суркіс.

"Я не хочу вступати в полеміку чи дискусії з шанованим мною паном Ахметовим, і тренером донецького "Шахтаря" Луческу саме тому, що я вам наведу один довід, з яким усі погодяться. Яким чином донецький "Шахтар" на протязі останніх чотирьох сезонів тричі був чемпіоном України? Мабуть, завдячуючи тому, що я підтримую "Динамо" Київ? Мабуть, ні. Мабуть, навпаки", - наголосив президент ФФУ.

За його словами, він ніколи, ні будучи президентом "Динамо" Київ, ні будучи президентом Федерації футболу, не грав "під столом", а вів "прозоро свою діяльність".

"Коли сьогодні мені кажуть, що я заважаю "Шахтарю" чи іншій команді стати золотим призером, чи срібним, чи бронзовим, чи займати інше місце, мені смішно, тому що, по-перше, я не готую персонально суддів", - зазначив Суркіс.

"Я можу сказати, що потрібно, щоб самі клуби домовилися між собою, щоб вони не гвалтували суддів дуже високими пропозиціями стосовно їх непрозорості відносин і не грали договірні ігри", - додав президент ФФУ.

За його словами, тоді в чемпіонаті можна буде обійтися без іноземних суддів.

"Але я вважаю, що сьогодні толерантність має бути з усіх боків, а не тільки з одного боку. Я ніколи не сварився з точки зору того, що я знаю, яким чином відбуваються певні обставини українського чемпіонату, але, мабуть, я повинен буду, якщо буде необхідність, про це наголосити. Не бажано було б, щоб я це казав", - наголосив Суркіс.

Як відомо, 6 листопада ФК "Динамо" (Київ) з рахунком 1:0 обіграло ФК "Шахтар" (Донецьк). За весь матч португальський суддя Паоло Кошту показав 7 жовтих карток, 3 червоних і видалив з тренерської лави, наприкінці першого тайму, головного тренера "Шахтаря" Мірча Луческу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...