Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко думає, що Янукович влаштував "чехарду" і дестабілізацію

Четвер, 9 листопада 2006, 10:29

Член "Нашої України" Петро Порошенко називає 100 днів перебування при владі уряду Віктора Януковича 100 днями дестабілізації.

"Пересічний громадянин за 100 днів уряду Януковича не зможе згадати жодного позитиву", - заявив Порошенко, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Він навів як приклад погіршення ситуації в економічній і соціальній сферах.

“Це не просто мої враження, це сухі статистичні дані. У жовтні 2006 ціни підвищилися на 2,8 відсотка, а у жовтні 2005 – всього на 0,8, і це при тому, що тоді були гірші умови", - сказав Порошенко.

"На сьогодні зовнішньоекономічна кон’єктура по основній продукції українського експорту більш сприятлива, ніж у 2005 році. Це одна з головних причин, чому відбулося скорочення приросту ВВП у 2005 році – лише тому, що було різке падіння цін на чорну металургію. І ця тенденція була кардинально змінена у 2006 році”, - додав він.

На переконання Порошенка, уряд також "абсолютно втратив контроль над ситуацією з цінами на місцях".

"Він просто відпустив ціни і зараз не знає, як ці процеси впорядкувати. Підвищення цін на тарифи сьогодні є абсолютно невиправданим, оскільки приріст цін на газ відбувся лише для промисловості, бо потреби ЖКГ компенсуються газом українського видобутку. А уряд у цій ситуації виявився безпорадним в захисті громадян”, - вважає депутат.

Порошенко переконаний, що Кабмін також "провалив бюджетний процес".

“Достатньо було для забезпечення зростання реальної заробітної плати перенести на рік підвищення ставки прибуткового податку з громадян з 13 до 15 відсотків. Якщо ви не піднімаєте мінімальну заробітну плату, ви не маєте права підвищувати податок на прибуток. Уряд взагалі не думає про це”, - сказав він.

На думку Порошенка, загострилася також ситуація із ПДВ, "і уряд не здатний запропонувати нічого, крім сумнозвісних спецрахунків по ПДВ".

"Крім того, уряд фактично здійснив серйозну кадрову чехарду і ми сьогодні маємо 100 днів абсолютної кадрової дестабілізації”, - зазначив він.

Порошенко також вважає, що уряд "провалив" переговорний процес з Росією щодо газу.

“Незважаючи на обіцянки стабілізувати ситуацію, посилаючись на попередні домовленості, насправді Кабмін забезпечив суттєве підвищення цін без відповідного зростання плати за транзит газу, і через це Україна втратить мільярди доларів. А тепер ми чекаємо ще й підвищення цін на паливо для ядерних електростанцій і як наслідок - підвищення тарифів на електроенергію”, - сказав він.

Водночас, "аби бути об’єктивним" Порошенко назвав позитивом ухвалення законопроектів щодо СОТ.

"Якщо у другому читанні представники коаліції підтримають СОТівські законопроекти, це зможе певною мірою виправити ті негативні економічні тенденції, які були започатковані непрофесійними діями уряду за перші 100 днів”, - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...