Богатирьова просить Ющенка показати, як треба працювати

Четвер, 9 листопада 2006, 17:11

Координатор парламентської коаліції Раїса Богатирьова вважає, що президент Віктор Ющенко має запропонувати свій варіант законопроекту про внесення змін до закону "Про господарські товариства".

Про це в ексклюзивному коментарі УНІАН повідомила речник Богатирьової Людмила Харів.

"Ситуація сьогодні така: ми маємо 117 великих підприємств, в яких держава має від 50 до 100 відсотків акцій. Із них 73, де частка держави від 50 до 60 відсотків. Тобто, саме на ці 73 підприємства безпосередньо впливають зміни до закону", - зазначила Богатирьова.

"Цей контрольний пакет мав би дозволяти державі ефективно керувати цими підприємствами. Зараз же, маючи такий пакет акцій, держава не може провести збори акціонерів. Це нонсенс, коли підприємства із домінуючою держвласністю управляються ким завгодно, але не державою", - відзначила вона.

За її словами, парламентська більшість, ухвалюючи зміни до закону, керувалася, передусім, інтересами держави, всупереч інтересам окремих бізнес-груп, яким вигідно управляти підприємствами з держвласністю в обхід держави.

"Зрозуміло, що саме ці бізнес-угруповання і зчинили такий галас з приводу даного закону, що, очевидно, і призвело до його ветування президентом", - вважає координатор парламентської більшості.

"Ми мусимо діяти максимально відкрито, адже ми маємо зобов’язання, поставивши підписи під Універсалом національної єдності. Якщо президент вважає, що такі зміни до закону – це лише частина питання, то нехай пропонує своє бачення, коли ці документи ще проходять через парламентські засідання. Нехай продемонструє, що ми повинні працювати разом, а не валити ініціативи за фактом і потім на всю країну повчати", – заявила Богатирьова.

9 жовтня Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про господарські товариства" (щодо зниження планки кворуму проведення загальних зборів господарського товариства), за яким збори акціонерів вважаються правомірними, якщо на них присутні акціонери, які володіють в сукупності більш як 50% голосів.

(У попередній редакції закону записано, що збори вважаються правомірними, якщо в них беруть участь акціонери, які володіють більш як 60% голосів.

3 листопада Ющенко повернув закон до парламенту, бо вважає, що зменшення кворуму зборів акціонерів до 50% призведе до порушень інтересів міноритарних учасників господарських товариств.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News