Поліщук стверджує, що Ющенко "фізично і психологічно" здоровий

П'ятниця, 1 грудня 2006, 10:16

Радник президента, екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук заявляє, що Віктор Ющенко абсолютно здоровий, регулярно проходить обстеження і веде здоровий спосіб життя.

"Я хотів би ще раз повернутися до фрази, яку я говорив півтора роки тому. Президент фізично абсолютно здоровий, тому що витримувати такі навантаження, що він витримував у той період і зараз, свідчить про те, що людина і фізично і психологічно абсолютно здорова і дуже витривала", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про зовнішній вигляд президента, Поліщук відзначив, що за два роки стан обличчя Ющенка істотно змінився на краще.

"Я думаю, і зараз буде сприяти поліпшенню здоров'я президента ефективна робота уряду. Якщо уряд не буде ефективно працювати - загальмується Україна. Ми тоді повинні будемо думати, чи дієздатний цей уряд, що буде гальмувати і здоров'я президента і розвиток України", - сказав він.

Поліщук повідомив, що глава держави регулярно проходить медичне обстеження.

"Президент ніколи не був людиною, яка надзвичайно велику увагу приділяла лікуванню. Він більше приділяє увагу при можливості порухатися, побути на свіжому повітрі, поїхати кудись. Якщо взяти спосіб життя, який веде Віктор Андрійович, я можу сказати, це спосіб життя здорової людини", - відзначив він, додавши, що по необхідності проводяться аналізи, які показують, "що йдуть нормальні зміни".

Говорячи про те, чому досі не завершено розслідування справи про отруєння президента, Поліщук сказав, що причини цього носять політичний характер.

"Якщо проводила розслідування Генпрокуратура, яка мала абсолютно всі дані, а зараз генпрокурор знаходиться в тому таборі, який заперечував факт отруєння Віктора Андрійовича, я думаю, що дуже важко зараз провести розслідування у цій політичній ситуації", - відзначив він.

"Хоча усе рівно це буде зроблено. Коли? Я цього не можу сказати. Потрібно, щоб змінилася політична ситуація", - підкреслив Поліщук.

Як відомо, проблеми зі здоров'ям у Ющенка виникли на початку вересня 2004 року у зв'язку з отруєнням діоксином.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування