Антикризова коаліція повісила на Тарасюка вину за газ і Киргизію

П'ятниця, 1 грудня 2006, 10:38

Антикризова коаліція пропонує Верховній Раді звільнити міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Про це заявив з трибуну Верховної Ради Василь Кисельов.

"Останніми днями, 28 листопада, стався безпрецедентний випадок, коли МЗС передало дипломатичну ноту послу США Тейлору про перенесення строку візитів прем’єр-міністра до США у зв’язку з несхваленням директив", - зазначив Кисельов.

"Тобто вперше у світовій історії міністр уряду поскаржився на керівника свого уряду представнику іншої держави", - обурився "антикризовик".

Депутат також назвав "безпрецедентним" те, що на посаді міністра перебуває людина, яка очолює партію, яка перейшла в опозицію і вимагає відставки уряду.

Крім того, Тарасюку було поставлено за вину те, що ціни на російський газ для України зросли до 130 доларів, а тарифи зросли втричі.

Також міністра звинуватили у погіршенні стосунків з Росією та "недостатнє співробітництво з Киргизькою республікою", а також розбалансування роботи МЗС.

Антикризова коаліція також заразом висловила критику на адресу Анатолія Гриценка та Юрія Луценка, чию поведінку вони назвали "нахабною".

"Не думаю, що президент має весь час брати відповідальність за цих людей і якщо в державі щось не те, то за це мають нести відповідальність відповідні люди", - заявив Кисельов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування