За кілька місяців Бойко здасть газогони України?

П'ятниця, 1 грудня 2006, 10:57

Екс-глава НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко називає порушення проти нього Генпрокуратурою справи політичними репресіями з метою відвернути увагу суспільства від того, що відбувається зараз в енергетичному комплексі держави.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради в п'ятницю.

"Я не зручна людина, а те що відбулося до мене в нафтогазовій компанії, увесь цей "бєспрєдєл", він чомусь не цікавить Генпрокуратуру", - зазначив депутат.

Івченко вважає, що на нього чиниться політичний тиск з боку нинішнього міністра палива й енергетики: "Увесь цей бруд ллється на мене, щоб з хворої голови перекласти на здорову і відвести увагу від того, що відбувається всередині нафто-енергетичної компанії".

За його словами, нинішні керівники ПЕК своїми діями загрожують енергетичній безпеці України:

"Здається газо-транспортна система України, і здає її міністр палива і енергетики, який підписав розпорядження "Укртрансгазу" напряму закупити в "УкрГаз-Енерго" технологічний газ, а це близько 7 мільярдів кубів по 130 доларів, а на це "Укртрансгаз" не має джерел покриття".

Таким чином, вважає Івченко, "Укртрансгаз" заганяється у борги перед "УкрГаз-Енерго", і "ви побачите, що через кілька місяців російські ЗМІ і наша п'ята колона в парламенті піднімуть хай на всю Європу, що Україна не розраховується за технологічний газ".

Івченко переконаний, що це дасть підстави, щоб передати газо-транспортні системи України в управління, "щоб не зірвати поставки газу в Європу".

Екс-керівник НАК також прогнозує, що з Нового року ціна на газ для населення становитиме не 130 доларів, як заявляють керівники паливно-енергетичного комплексу, а 200 доларів.

Він заявляє, що саме через це на нього чиниться тиск, і "я знаю, що міністр палива й енергетики щодня сидить у Корнякової (заступника генпрокурора) і диктує, за яке місце підвісити Івченка і яке шоу навколо нього зробити".

Водночас Івченко наголосив, що він не боїться цих переслідувань, тому що він ніколи не порушував закону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування