Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк відключив мікрофон "нашоукраїнцю", а той назвав януковичів "кидалами"

П'ятниця, 1 грудня 2006, 11:16

"Наша Україна" заявляє, що для звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ немає жодних підстав.

Про це з трибуни парламенту у п’ятницю заявив член "Нашої України" Микола Яковина, зазначивши, що такою є й думка представників фракції БЮТ,

"Ми вважаємо, що немає жодних підстав закинути Тарасюку будь-яке невиконання зобов’язань або будь-яке порушення", - сказав він.

При цьому Яковина наголосив, що розгляд питання про звільнення Тарасюка є незаконним, оскільки профільний комітет ще не встиг ознайомитися з поданням Кабінету міністрів.

Він також зазначив, що усунення Тарасюка пов’язане з тим, що МЗС подало ноту про відкладення візиту прем’єра Віктора Януковича до США.

"Це нервова реакція, що не личить державним мужам", - сказав депутат.

Яковина також додав, що антикризова коаліція не дотримується Універсалу національної єдності.

"Не ми порушуємо взяті на себе зобов’язання. Нас кидають! І Кабінет міністрів зараз повинен задуматись: таке кидалово у внутрішній політиці не додасть авторитету в зовнішній!", - сказав він.

Водночас ще один член "Нашої України" В’ячеслав Кириленко, виступаючи з трибуни, до успіхів Тарасюка на посаді міністра зарахував, зокрема, просування України до вступу до СОТ та скасування поправки Джексона-Веніка.

За його словами, на меті антикризової коаліції, яка ініціювала питання звільнення Тарасюка, є "повна ревізія зовнішнього курсу країни".

***

На початку виступу Яковини між ним та віце-спікером Адамом Мартинюком стався конфлікт.

"Нашоукраїнець" звернув увагу на те, що на початку засідання Мартинюк спочатку привітав суддів з нагоди 15- річниці Генпрокуратури, а потім згадав про 15-у річницю референдуму щодо незалежності України.

На цих словах Мартинюк, обурившись, сказав: "Вимкніть мікрофон!" і звернувся до Яковини з словами:

"Шановний колего, ви депутат першого скликання, ви говоріть по темі. Кажіть про міністра Тарасюка, а не про Мартинюка!"

Як відомо, зранку Мартинюк почав засідання з привітання з нагоди 15-ї річниці Генпрокуратури.

Він привітав депутатів, які працювали в органах прокуратури і лише потім згадав, що у п'ятницю 15-річчя референдуму щодо незалежності України, зробивши це мимохідь.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування